6 sillmjölkar tvättas af i vatten, samt läggas i mjölk o vatten några timmar, hackas fint, 1 qvarter fint stötta hveteskorpor blötas väl i 3 qvartergod mjölk, deri röres 1 jumfru smält smör, 6 vispade ägg, 2 skedar socker o muskotblomma, blandningen lägges i en smord form. Den serveras med halfskarp sås.
Recept från: Anteckningsbok för Fredrique Hedlöf (Uppsala 41196)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer