Gurkorna sköljas, samt få ligga 24 timmar i saltlake, så skarp att ett ägg flyter deri. Till hvarje 25 gurkor tages 2 matskedar skuren pepparrot och 2 matskedar skuren syltlök, samt kryddnejlikor och kryddpeppar efter smak; detta jemte socker kokas i ättika samt slås kokande öfver gurkorna, hvarefter alltsamman slås tillbaka i syltkitteln för att få ett upkok och lägges sedan ned i sina burkar; ett par kronor dill läggas ofvanpå gurkorna, hvarefter burkarna öfverbindas. Kokta 1903.
Recept från: Estrid Hanssons receptbok, Sorunda, Södermanland 1933-1957 (Uppsala 41195)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer