Anjovispudding

Ingredienser

3 msk smör
1½ kkp stötta skorpor
15 anjovis
3 ägg
1 l mjölk

Beredning

Smöret skiras och blandas med skorporna, anjovisen rensas och benas, hackas fint och iröres, mjölken kokas, slås het på massan som därefter omröres och hälles i smord form samt gräddas i ugn omkring ½ timme.

Recept från: Elsie Anderssons receptsamling, Malmö och Hörby, Skåne, 1905 (Uppsala 34742:3)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 11 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.