Kropphuar eller Fyllda torskboddar från Lummelunda

Ingredienser
10 stycken torskhufvud
Lefver efter 10 stycken torsk
5 dl grädde
2 äggulor
1 msk salt
½ tsk kryddpeppar
2 msk hvetemjöl

Beredning
Lefvern sönderkramas med en sked, äggulorna uppvispas tillsammans med grädden och kryddorna samt mjölet. Massan röres väl tillsammans. Af massan tages en matsked och lägges i gapet på hvarje hufvud och tillkramas. Hufvudena lägges i saltadt, kokande vatten och får koka omkring ¼ timme. Serveras varma med vanlig fisksås.

Recept från: Bondhustru Anna Wallin, Lummelunda, Gotland
Upptecknat: Augusti 1902 av Selma Gustafsson (Uppsala 29403:5)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 10 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.