Fiskpudding från Gävle

Ingredienser

1 liten gädda
1 tsk muskot
Vitpeppar
Socker
1 tkp risgryn
1 ägg

Beredning

Fisken kokas och hackas sönder. Risgrynen förvälls. Allt blandas väl tillsammans. En form smörjes och brödbeströs och här nedhälles smeten. Gräddas i ugn. Serveras med potatis och skirat smör.

Recept från: Fiskarhustru Söderhäll, Esköklubb, Gävle, Gästrikland.
Upptecknat: Den 12 juli 1911 av Rut Lidén (Uppsala 29403:6)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 10 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.