Ingredienser
4 stycken sillar
2 msk mjöl
3 msk flottyr
Beredning
Sillen rensas, tvättas samt klyfves och lägges att urvattnas i två timmar. Skäres sedan i stycken och benen urtages. En panna med flottyr sättes på elden, då den blir het ilägges sillen, förut vänd uti mjölet och sillen får nu steka i 10 minuter på hvarje sida eller tills den får en vacker gulbrun färg.
Denna rätten förekommer här som frukost – middag- och kvällsmat på vår och sommaren. Den användes mest som hvardagsmat och ätes tillsammans med potatis och bröd.
Recept från: Arbetaren Julius Carlsson, Grebbestad, Tanum, Bohuslän
Upptecknat: 1897 av Hulda Larsson (Uppsala 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer