Ingredienser
3 st makrillar
2 msk salt
4 msk mjöl
2 hg flottyr
Beredning
Makrillen rensas och tvättas, skäres sedan i lagoma stora bitar, 4 cm ungefär, hvilka doppas uti mjölet. Upphetta en stekpanna och lägg däri något af flottyren. När den är het ilägges makrillen, som därefter saltas, och den får så sakta steka tills makrillen fått en ljusbrun färg, då den upptages.
Denna rätt förekommer här mest som helgdagsmat, dock äfven till hvardagsmat, på sommaren. Den ätes med potatis och serveras som middags- och kvällsmat.
Recept från: Arbetaren Julius Carlsson, Grebbestad, Tanum, Bohuslän
Upptecknat: 1897 av Hulda Larsson (Uppsala 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer