Ingredienser
1 kg kabeljo
Vatten
Till stekning:
1 hg smör
2 ägg
Stötta skorpor
Beredning
Kabeljon lägges i vatten i 6 timmar. Kokas, skäres i bitar och får kallna. Doppas i ägg och beströs med stötta skorpor och stekes. Serveras med potatis och korintsås.
Recept från: Fru Elin Pettersson, Kyrkbyn, Orsa, Dalarna
Upptecknat: 1906 av Signe Svensson (Uppsala 29403:3b)
Kabeljo/kabiljo: Torskfisk, vanligen långa, som är fläkt, saltad i kar och lätt torkad. Namnet är ursprungligen holländskt. Kabeljo var förr en vanlig rätt.
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer