Stekt hvitling med fläsk från Lyse

Ingredienser
För 3 personer:
11 små hvitlingar
1 hg amerikanskt fläsk
Salt

Beredning
Hvitlingen rensas och sköljes, hufvud och stjärt afskäres. Fläsket, som skurits i bitar och fått ligga i vatten några timmar, smältes i en stekpanna. Hvitlingen saltas (mycket litet) och nedlägges i det heta flottet att steka tills den är ljusbrun på båda sidor.

Utgjorde middag tillsammans med potatis och svagdricka.

Recept från: Hustru Stina Blom, mannen fd soldat, Blomstorpet under Alsbäck, Lyse, Bohuslän
Upptecknat: Den 2 augusti 1900 av Elin Ekberg (Uppsala29403:2)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 09 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.