Sillsoppa från Strömstad

Ingredienser
5 salta sillar
3 liter vatten
1 kkp små hafregryn
1-2 liter potatis

Till afredning:
1 liter mjölk
2 msk mjöl

Beredning
Hafregrynen påsättes i det kalla vattnet att koka en stund, den vattenlagda sillen tillika med potatisen skuren i tärningar ilägges och alltsammans får koka tills potatisen är kokt, då soppan afredes med mjölet utvispat i mjölken.

Recept från: Fiskarehustru Anna Charlotta Friberg, Strömstad, Bohuslän
Upptecknat: Den 4 augusti 1904 av Ester Egelin (Uppsala 29403:2)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 09 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.