Ingredienser
2 salta sillar
1½ hg smör
Hackad persilja
3 ägg
1½ liter potatis
Beredning
Sillarna urvattnas, rensas, skäres i rätt små tärningar. Äggen hårdkokas och hackas ej för fint. Smöret skiras och sill, ägg och persilja lägges i att bli varmt. Potatisen råskalas och kokas och såsen serveras i såsskål till potatisen.
Recept från: Signe Hedlund, Carlborn, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: Sommaren 1909 av Sigyn Ericson (Uppsala 29403:3b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer