Sillsås med potatis från Sundborn

Ingredienser
2 salta sillar
1½ hg smör
Hackad persilja
3 ägg
1½ liter potatis

Beredning
Sillarna urvattnas, rensas, skäres i rätt små tärningar. Äggen hårdkokas och hackas ej för fint. Smöret skiras och sill, ägg och persilja lägges i att bli varmt. Potatisen råskalas och kokas och såsen serveras i såsskål till potatisen.

Recept från: Signe Hedlund, Carlborn, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: Sommaren 1909 av Sigyn Ericson (Uppsala 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 09 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.