Sillpudding från Sundborn

Ingredienser
2 salta sillar
1 kvarter gräddmjölk
¾ kkp stötta skorpor
3 skedblad skiradt smör
3 ägg
Socker

Formen: 1 msk smör

Beredning
Sillarna urvattnas över natten, rensas och males 2 gånger genom köttkvarn eller hackas mycket fint, blandas sedan med gräddmjölken, skorpbrödet och ägghalvorna och smaksättes med litet socker. Till sist vitorna slagna till skum. Massan hälls i smord form och gräddas i varm ugn ung ½ timme.

Recept från: Sofie Måg, Carlborn, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: Den 13 juli 1912 av Sigyn Ericson (Uppsala 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 09 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.