Ingredienser
2 salta sillar
1 kvarter gräddmjölk
¾ kkp stötta skorpor
3 skedblad skiradt smör
3 ägg
Socker
Formen: 1 msk smör
Beredning
Sillarna urvattnas över natten, rensas och males 2 gånger genom köttkvarn eller hackas mycket fint, blandas sedan med gräddmjölken, skorpbrödet och ägghalvorna och smaksättes med litet socker. Till sist vitorna slagna till skum. Massan hälls i smord form och gräddas i varm ugn ung ½ timme.
Recept från: Sofie Måg, Carlborn, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: Den 13 juli 1912 av Sigyn Ericson (Uppsala 29403:3b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer