Ingredienser
För 6 personer:
6 torskhufvuden
3 torsklefrar
1 äggula
3 msk rågmjöl
Salt
Peppar
Vatten
Beredning
Den råa lefvern pressas sönder med en träsked. Tillsätt äggulan och smaksätt med salt och peppar. Mjöl iröres så att en fast deg bildas. Torskhufvudena tvättas väl och i hvart och ett af dessa lägges en del af blandningen. Hufvudena läggas nu i kokande saltadt vatten. Då de äro färdigkokta lagas de genast upp.
De serveras med potatis och skiradt smör.
Recept från: Fiskarehustru Beata Helgesson, Tegneby, Bohuslän
Upptecknat: Den 12 juli 1906 av Karin Gerle (Uppsala 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer