Pirk-hufvud från Tegneby

Ingredienser
För 6 personer:
6 torskhufvuden
3 torsklefrar
1 äggula
3 msk rågmjöl
Salt
Peppar
Vatten

Beredning
Den råa lefvern pressas sönder med en träsked. Tillsätt äggulan och smaksätt med salt och peppar. Mjöl iröres så att en fast deg bildas. Torskhufvudena tvättas väl och i hvart och ett af dessa lägges en del af blandningen. Hufvudena läggas nu i kokande saltadt vatten. Då de äro färdigkokta lagas de genast upp.

De serveras med potatis och skiradt smör.

Recept från: Fiskarehustru Beata Helgesson, Tegneby, Bohuslän
Upptecknat: Den 12 juli 1906 av Karin Gerle (Uppsala 29403:2)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 09 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.