Ingredienser
1 långlefver
Saltlake:
1 liter vatten
Salt
Beredning
Lefvern kokas i vatten, skäres i skifvor och lägges i den okokta saltlaken. Lefvern användes af fiskarbefolkningen att stryka på bröd, istället för smör.
Recept från: Fiskarehustru Beata Helgesson, Tegneby, Bohuslän
Upptecknat: Den 12 juli 1906 av Karin Gerle (Uppsala 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer