Ingredienser
4 tjog sill
2½ liter ättika
1½ liter salt
212 g brunt socker
20 g starkpeppar
20 g kryddpeppar
10 g lagerbärsblad
10 g spansk humle
10 g salpeter
20 g sandel
Beredning
Sillen lägges i ättika i 24 timmar. Den upptages, aftorkas och nerlägges tillsammans med kryddorna i en kruka.
Recept från: Matilda Mattson, Marstrand, Bohuslän
Upptecknat: Okänt år av Ingegerd Sandstedt (Uppsala 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer