Ingredienser
18 liter skarpsill
3½ liter Lüneburgersalt
3½ liter socker
6 dl kryddpeppar
4½ dl starkpeppar
3 cl kryddnejlikor
Spansk humle
Lagerbärsblad
Beredning
Sillen sköljes i saltvatten och nedlägges i en kruka tillsammans med kryddorna.
Recept från: Matilda Mattson, Marstrand, Bohuslän
Upptecknat: Okänt år av Ingegerd Sandstedt (Uppsala 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer