Beredning
Man kokar gula ärter i vatten, så att det blir riktigt tjockt. Hade man köttspad, kunde man koka ärterna i det också. Sen smälter man på med lite vetemjöl och vatten. Den mycket tjocka grötliknande massan slås opp i en karott och ätes med fläsk eller sill.
Recept från: Johanna Jansson (född 1865), Mjosjön, Ockelbo, Dalarna
Upptecknat: 1935 av Imber Nordin-Grip (Uppsala 9399 frgl M81)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer