Ingredienser
4,5 kg vetemjöl
4,5 kg rågsikt
2 dl sirap
4 msk pomeransskal
2 msk salt
2 hg jäst
4 lit mjölk
Beredning
Mjölk och sirap kokas upp, mjölet och kryddorna blandas i och allt arbetas till en smidig deg. Den dag man skall baka ut, blandas jästen i, utrörd i litet ljum mjölk, degen får jäsa upp och bakas sedan ut till avlånga limpor.
Recept från: Hustru Wikberg, Flogsta, Uppland
Upptecknat: 1912 av Elsa Ericson (Uppsala 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer