Brödsoppa
425 gr rågbröd
1 l vatten
2 l dricka
50 gr korinter
Salt
Socker
Till serveringen: grädde
Beredning
Brödet skäres i bitar och lägges i vatten helst kvällen innan det skall användas. Sättes sedan öfver elden med drickat och får koka tills brödet är utkokt, varefter det passeras. Får därpå ett uppkok med korinter, socker, salt. Serveras med vispad grädde.
Recept från: Lantbrukare N P Böring, Näsum, Skåne
Upptecknat: 28 juli 1915 av Tulla Persson (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer