Ingredienser
1½ liter vatten
5 stora potatisar (okokta)
Sammanmalet rågmjöl
Salt
Beredning
Potatisen rifves och kokas tillsammans med vattnet 10 minuter, röres under tiden, sedan nedvispas rågmjölet, så mycket att det blir en lagom tjock gröt, som får koka en god stund, afsmakas med salt och ätes med mjölk.
Recept från: Betty Johansson, Fredriksdal, Vagnhärad, Södermanland
Upptecknat: 1908 av Anna Zimmerman (Uppsala, 29403:16)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer