För 8 personer
Ingredienser
2 l potatis
¾ l mjölk
5 kkp hvetemjöl
2 msk salt
2 kkp flottyr
Beredning
Potatisen tvättas, skalas och rifves. Mjölet och saltet röres i. En långpanna smörjes väl med flottyr, smeten hälles i och gräddas i lagom varm ugn. När smeten stannat något, hälles återstoden af flottyren öfver pannkakan som därefter får gräddas färdig. Ätes med fläsk och flott eller någon gång med lingonsylt.
Recept från: Maja Elovsson, Arvika, Värmland
Upptecknat: 1905 av Frida Wallgren (Uppsala, 29403:18a–b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer