För 6 personer
Ingredienser
2 l vatten
4 kkp riven potatis
1 msk salt
4 kkp grovt rågmjöl
Beredning
Potatisen skalas och får koka upp i vattnet. Sedan får den koka 10 min, då vispas mjölet i försitigt, så att gröten ej blir klimpig. Den afsmakas med saltet och får koka färdig under ungefär ¼ timme.
Recept från: E Hansson, Pesarby, Dannemora, Uppland
Upptecknat: 1908 av Tyra Hammarsköld (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer