Ingredienser
1 lit potatis
3 msk mjölk
1 hg vetemjöl
Salt
Fläsk till serveringen
Beredning
Potatisen tvättas, skalas och rives på ett rivjärn. Sedan blandas mjölk (eller vatten), mjöl och salt i. Laggen smörjes med fläsk. Gräddas i tunna pannkakor.
Serveras med stekt fläsk eller sylt.
Recept från: Arvika, Värmland
Upptecknat: 1907 av Lilly Wallgren (Uppsala, 29403:18)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer