Ingredienser
1 lit gräddmjölk
1 lit kokt skalas potatis
1 tsk ingefära
Litet muskot
2 msk sirap
Ett ägg
Beredning
Potatisen rifves väl och blandas med gräddmjölken. Ingefära, muskot och sirap tillsättes. Ett ägg vispas upp i litet grädde och islås. Smeten slås nu i smord form och gräddas i het ugn, tills den fått en gulbrun färg.
Hvardagsmat. Ätes alla tider på året till middag med kött, fläsk eller korf. God.
Recept från: Lagat i bondehus i Sannum, Od, Västergötland
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer