Ingredienser
1½ lit potatis
20 gr potatismjöl
¼ lit mjölk
10 gr salt
1 ¼ dcl sur grädde
3 ägg
Beredning
Potatisen skalas och males, lägges i silduk och vattnet kramas ur. Blandas med de övriga ingredienserna. Äggvitorna slås till skum och röres strax innan de kokas (steks). Flottyr upphettas i en stekpanna; ungefär 1 msk av smeten till varje plätt. Kokas bruna, få rinna av och serveras med sylt.
Recept från: Tilda och Hulda Gillberg, Skällby, Arby, Småland
Upptecknat: 1912 av Elsa Wulff (Uppsala, 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer