För 4 personer
Ingredienser
1 lit kokt potatis
1 kvarter mjölk
½ kkp kornmjöl
½ tsk salt
Beredning
Den kokta potatisen rifves. Därefter göres en redning af mjöl och mjölk, hvari potatisen iröres. Afsmakas och hälls i en gjutpanna eller form att gräddas i ugn.
Recept från: Hos torparen August Andersson, Fjälltorpet under Ruda gård, Asby, Östergötland
Upptecknat: 1899 av Elsa Een (Uppsala, 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer