För 8 personer
Ingredienser
3 lit potatis
1 kvarter skummjölk
3½ skålpund
Kornmjöl
Salt
Vattten
Beredning
Potatisen sköljes, skrapas samt rifves. Får sedan ståt öfver natten, hvarefter allt det tunna bortsilas. Därefter tillsättes mjölken och mjölet iröres väl, så att inga klimpar finnas. När degen blifvit smidig, formas däraf runda eller aflånga bullar (i storlek som en apelsin) och dessa nedläggas i kokande och saltadt vatten, och får koka omkring ½ timme, då de anses färdiga. Serveras varma med skirdt smör.
Recept från: Hustru Johanna Westman, Westerhiske by, Umeå, Västerbotten
Upptecknat: 1901 av Signe Bäckman (Uppsala, 29403:19)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer