Ingredienser
½ lit mjölk
1 kg korngryn
1 lit potatis
Salt
Beredning
Mjölken, kornmjölet och råa rivna potatisen blandas väl till en tjock smet. Härav formas sedan små runda bullar som fyllas med fläsk, skuret i tärningar och brynt. Bullarna kokas sedan i kokande saltat vatten. Ätes tillsammans med fläsk.
Recept från: Lagat av hustrun Karin Edfeldt, Strinne, Multrå, Ångermanland
Upptecknat: Av Hilly Sandström (Uppsala, 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer