För 7 personer
Ingredienser
3 liter potatis
2 ordinära lökar
1 msk salt
2 tekoppar mjölk
Beredning
Potatisen skalas och kokas på vanligt sätt. När den är kokt slås vattnet af saltet och den groft hackade löken strös över potatisen, hvarefter den stötes till dess den blifvit väl söndermosad. Då tillsättes den kalla mjölken och moset röres åter en stund till dess det blifvit riktigt poröst.
Recept från: Hos torparen Sven Ludvig Johansson, Åltorpet, Torslunda, Haga, Uppland
Upptecknat: 1904 av Anna Pettersson (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer