Ingredienser
200 g kokt rifven potatis
180 g mjöl
200 g smör
Kristallsocker
Beredning
Det kalla smöret och den kokta rifna potatiisen blandas på bakbord. Det siktade mjölet tillsättes. Af degen göres kringlor, hvilka doppas i pärlsocker och gräddas i god ugnsvärme. Serveras helst nygräddade.
Recept från: Hemmadotter Anna Vettergren, Grönlid, Kvillinge, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Maja Ringdahl (Uppsala, 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer