För 5 personer
Ingredienser
1 kanna färsk potatis
5 msk salt
1½ stop kornmjöl
Fläsk
Till såsen:
½ kvarter mjölk
Salt
Beredning
Potatisen sköljes mycket väl, skalas och rifves. Mjölet, potatisen och saltet blandas väl tillsammans till en deg. Häraf formas ganska stora runda bollar som läggas i kokande vatten och de får koka ungefär en ½ timme. Fläsket skäres i skifvor, stekes och ätes till kroppkakorna.
Recept från: Torparehustru Selma Nilsson, torpet Grönkullen, Kristdala, Småland
Upptecknat: 1901 av Maja Meurling (Uppsala, 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer