För 14 personer
Ingredienser
2 kannor potatis
10 äggulor
3 msk mjöl
2 kkp socker
1 msk salt
1 kkp grädde
Till stekning: 6 msk flottyr
Beredning
Potatisen skalas och kokas, då de äro färdiga stötas de till mos, sättes att svalna. Därpå iröres äggulor, mjöl, socker, salt, grädde. Hvitorna vispas till skum och ihälles till sist. Formas med händerna till runda bullar och stekes i flottyren.
Recept från: Hos åbon Nils Svensson, Ingelstorp, Skåne
Upptecknat: Av Sofia Reuterdahl (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer