Ingredienser
1 lit potatis
4 kkp mjölk
1 kkp skrämjöl
2 msk socker
1 tsk salt
Till stekning:
4 msk flottyr
Beredning
Potatisen skalas, rives och blandas tillsammans med mjölet, sockret, saltet och mjölken, tills det blir en smidig smet. En stekpanna upphettas, smörjes med flottyr och däri slås smeten och gräddas i ugn som vanlig pannkaka.
Recept från: Hustru Anna Persson, Åsen, Tyngsjö, Malung, Dalarna
Upptecknat: 1911 av Hildegard Hilde (Uppsala, 29403:3b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer