För 11 personer
Ingredienser
2 lit potatis
1 lit mjölk
Salt
Socker
Muskot
Beredning
Potatisen kokas, skalas och söndermosas. Mjölet vispas i mjölken och smältningen slås i den söndermosade potatisen och alltsammans omröres noga och smaksättes med salt, socker och muskot. Fläsket stekes, skäres i tärningar och ilägges. Massan slås i en med fläskflott smord form och gräddas i god ugnsvärme omkring 2 timmar. Sedan den kallnat litet, serveras den med fläskflott eller skirat smör.
Recept från: Lagad av bondhustru Stina Andersson, Valla, Söderala, Hälsingland
Upptecknat: 1903 av Agnes Sundberg (Uppsala, 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer