Ingredienser
2-3 l potatis
½ l mjölk
1-8 bittermandlar
15-16 sötmandlar
1-2 ägg
1½ msk socker
1 tsk salt
Beredning
Potatisen sköljes, råskalas, kokas och mosas sönder, hvarefter den får kallna. Mjölken tillika med socker och salt, samt den rifna mandeln tillsättes; sist tillsättes äggen. Puddingen slås i smord form och sättes in i ugnen för att få en ljusgul färg. Denna pudding användes till kötträtter i allmänhet, men användes ej här för annat än vid högtidliga tillfällen. Den kan användas både morgon, middag och kväll.
Recept från: Hos snickaren Edlund, Hudiksvall, Hälsingland
Upptecknat: 1897 av Maria Pettersson (Uppsala, 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer