För 7 personer
Ingredienser
7 medelstora potatisar
3 kkp hvetemjöl
5 à 6 kkp mjölk
7 kardemummor
Salt och socker efter smak
1 msk smör
Beredning
De råa potatisarna kalas och rifvas. Hvetemjölet tillsättes tillika med kryddorna. Därefter påspädes mjölken. En ugnspanna smörjes med smör, och smeten ihälles samt gräddas som en vanlig tjockpannkaka. Serveras med sylt.
Istället för hvetemjöl kan äfven tagas rågmjöl, och kardemummorna kunna utbytas mot muskotblomma.
Recept från: Arrendatorshustrun Maria Malmgren, Grönblad, Gävle, Gästrikland
Upptecknat: 1899 av Anna Hedin (Uppsala, 29403)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer