För 5 personer
Ingredienser
5 liter potatis
1,3 liter mjölk
5 msk hvetemjöl
3 tsk salt
Beredning
Färsk potatis kokas, skalas och stampas. Mjölken får koka upp och potatisen nedröres eftersom. När detta är väl blandadt, iröres mjölet. Gröten får ett uppkok och saltas. Ätes med mjölk eller ”smörbrunn”.
Recept från: Fiskarehustrun Johanna Simonsson, Njurunda, Medelpad
Upptecknat: 1902 av Ulla Ruuth (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer