Ingredienser
1 lit potatis
3 lit vatten
2 msk salt
Kornmjöl
Beredning
Potatisen kokas, skalas och mosas med trästöt. Potatismoset lägges i saltadt och kokande vatten, hvarefter under vispning så mycket kornmjöl tillsättes att man får en stadig gröt. Ätes med mjölk till kvällsvard.
Recept från: Hos torparen A Eriksson, Haverö, Medelpad
Upptecknat: 1897 av Stina Sahlin (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer