För 5 personer
Ingredienser
2 liter potatis
1½ kkp mjölk
3 tsk socker
3 tsk salt
10 msk hvetemjöl
2 msk istersmör till stekning
Beredning
Kokt potatis skalas och rifves, hvarefter mjölk, mjöl, socker och salt ilägges. När detta är väl blandadt, tages 1 msk i sänder af smeten och lägges i en förut upphettad stekpanna och stekes gulbrun på båda sidor.
Recept från: Fiskarehustrun Johanna Simonsson, Njurunda, Medelpad
Upptecknat: 1902 av Ulla Ruuth (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer