För 4 personer
1 liter vatten
11/3 liter nymjölk
2 kkp mjöl
1 ägg
2 tsk salt
Beredning
Ägget, mjölet och en kaffekopp mjölk vispas ut till en slät afredning. Vattnet och den öfriga mjölken bringas till kokning. När nu detta kokar, låter man afredningen rinna i soppan ifrån vispen, hvilken man för rundt öfver kastrullen, så att små klimpar bildas i soppan. Denna får nu koka omkr 10 minuter sedan afredningen tillkommit, hvarefter den afsmakas och serveras.
Hvardagsmat, middagsrätt.
Recept från: Tummaren Nordlund, Skönvik, Skön, Medelpad
Upptecknat: 1897 af Jenni Bünsow (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer