Ingredienser
2 kannor nymjölk
4 kkp kärnmjölk
Beredning
Mjölken får koka upp. Då den kokt upp häller man i kärnmjölken. Detta får koka tills ostmyssja bildats, då man lyfter grytan på sidan af spisen. Sedan häller man massan i ett durkslag, så att vasslan får rinna bort och ostmassan lägges sedan i en form att stelna. Osten skäres i skifvor och ätes till smörgås
Recept från: Hemmansägarehustru Gerda Mikaelsson, Rude by, Tuna, Medelpad
Upptecknat: 1902 av Anna Söderbaum (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer