För 4 personer
Ingredienser
1 lit vatten
½ lit svagdricka
½ msk sirup
Salt
3½ dcl mjöl
½ lit mjölk
Beredning
Vatten, dricka, sirup och salt kokar upp och redes med mjöl utrört i mjölk. Får så ett uppkok.
Recept från: Lagat av Karin Sätterberg, hustru till Karl Daniel Sätterberg, jordbrukare i Skäggheden, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: 1905 av Hedvig Bergström (Uppsala, 29403:3b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer