För 4 personer
Ingredienser
9 kkpr kärnmjölk
6 kkpr hvetemjöl
1 msk flottyr
1 msk socker
1 tsk salt
Beredning
Den färska kärnmjölken uppvispas duktigt, hvarefter mjölet iröres, kryddas med socker och salt och hälles uti en bleckform i hvilken man förut smält litet flottyr. Om man har råd är godt att hafva litet lingon till puddingen. Puddingen skall gräddas i ugnen tills den blir väl stadgad.
Recept från: Bondhustrun Adla Jansson, Ljusbäck, Nora, Västmanland
Upptecknat: 1902 av Astrid Frunck (Uppsala, 29403:21b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer