För 6 personer
Ingredienser
1 lit sur kärnmjölk
1 kkp sirap
7 msk hvetemjöl
2 tsk kanel
Beredning
Kärnmjölken och sirapen vispas tillsammans, hvarefter hvetemjölet och kanelen iröres. Smeten hälles i smord form och gräddas i ugnen. Serveras med sylt.
Recept från: Tora Bergström, Enköping
Upptecknat: 1906 av Hilma Eliasson (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer