Ingredienser
2 kkp kärnmjölk
1 kkp sirap
1 kkp socker
4 kkp hvetemjöl
1 tesked sodapulfver
1 ägg (om man vill)
Beredning
Kärnmjölken, sirapen och sockret blandas, hvetemjölet, jämte sodapulfvret utrört i en del af mjölet, tillsättes. Smeten slås i en smord och brödbeströdd form hvilken insättes i svag ugnsvärme. Kakan gräddas vackert mörkbrun. Om ägg tillsättes bör det först uppvispas och sedan blandas med mjölken.
Recept från: Kville, Bohuslän
Upptecknat: Av Hildur Kjelldahl (Uppsala, 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer