För 17 personer
Ingredienser
5 liter mjölk
1 msk ingefära
½ msk kanel
4 msk socker
Beredning
Mjölken ställes att surna och då den stannat fullkomligt skummas grädden af och vispas tillsammans med sockret. Den öfriga mjölken vispas för sig, blandas sedan med grädden och kryddorna.
Recept från: Anna Månsson, Horna, Åhus, Skåne
Upptecknat: 1902 av Augusta Mattsson (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer