Ingredienser och beredning
3 dcl grädde
5 dcl strösocker
1 dcl brun farin
1 dcl kakao
1 desertsked vaniljsocker
1½ dcl sirap
Beredning
Kokas i en järngryta, grädden hälles först i, sedan allt det andra och kokas till det blir lagom tjockt (30 à 40 min). Slås upp på smord plåt och skäres i lagom stora bitar som inläggas i smörpapper.
Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer