Ingredienser
1 lit korngryn
2 lit vatten
1 stång kanel
4 lit ostvassla
2-3 msk hvetemjöl
1 msk socker
Beredning
De väl sköljda grynen och kanelen påsättes i kallt vatten och får koka 2 tim ell tills grynen blifva mjuka, då gröten påspädes med ostvassla. Gröten får nu ytterligare koka och spädes efter behof. När grynen äro riktigt väl kokta, afredes gröten med hvetemjölet utrördt i litet vassla – får ett uppkok och afsmakas med sockret.
Recept från: Hustrun Charlotta Eriksson, Mörtviken, Tuna, Småland
Upptecknat: 1900 av Nancy Ernvall (Uppsala, 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer