Våfflor med syrad grädde från Väddö

För 3 personer

Ingredienser
1 liter mjölk
1 tekopp sur grädde
½ msk salt
1 dryg matsked socker
3 tekoppar mjöl
1 matsked flottyr
1 matsked smör

Beredning
Mjölken och den sura grädden vispas tillsammans, saltet och sockret tillsättes, hvarefter mjölet ivispas. Ett våffeljärn sättes öfver elden och när det blifvit varmt, smörjes det med smöret eller flottyren. Järnet fylles med smet och våfflorna gräddas vackert ljusbruna.

Recept från: Fru Johanna Viklund, Enolmen Grisslehamn, Väddö, Uppland
Upptecknat: 1903 av Maria Nathorst

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.