För 6 personer
Ingredienser
½ kanna hvitmese
1 lit tjock grädde
Socker
Beredning
Vid första uppkoket af vasslan vid mesostberedning, afskummas den så kallade hvitmösen. Denna blandas med tjock grädde och socker efter smak och röres om mycket väl och ätes som välling.
Recept från: Bondehustrun Märta Kristina Viklund, Kväckline, Indals-Liden, Medelpad
Upptecknat: 1902 av Anna Söderbaum (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer